Termeni și condiții

Termeni si Conditii


Domeniul si magazinul online www.dentcafe.com sunt proprietatea firmei Dent Cafe SRL, inregistrata la Registrul Comertului cu RO 28472518, J40/5822/2011.

Produsele se pot comanda telefonic, pe e-mail sau pe site.

Telefon: +40 723 152 930

E-mail: office@dentcafe.com

Web: www.dentcafe.com

Livrarea produselor se face intr-un interval de maxim 48 ore pentru produsele aflate pe stoc, si intr-un termen stabilit individual, in cazul produselor care se comanda special de la furnizori.

1. Definitii


Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC DENT CAFE SRL  prin intermediul magazinului on-line catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul scris al ambelor parti.
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator – persoana juridica ce emite o Comanda.
Vanzator - societatea comerciala SC DENT CAFE SRL, avand sediul social in Bucuresti, Calea Vitan nr. 9, bl. V6, sc. 1, ap. 25, Sector 3 si punct de lucru in Cluj, str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 105, ap. 3, Cluj-Napoca. 
Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.
Magazinul virtual se adreseaza clientilor care folosesc produsele si serviciile in activitatea lor profesionala. 2. Documentele contractuale


Prin lansarea unei comenzi telefonice sau electronice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Acceptarea si confirmarea Comenzii on-line de catre Vanzator se va face prin emiterea facturii. Acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor si conditiilor comenzii de catre Cumparator. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail).

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.


 3. Obligatiile Vanzatorului


a. Vanzatorul va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
b. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat; 

c. Bunurile vor fi depozitate si livrate in conditiile specificate de catre producator, impreuna cu informatiile necesare pentru a facilita pastrarea si utilizarea acestora in conditii optime (ambalaj original, instructiuni de utilizare, alte informatii)

d. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii, stabilindu-se de comun acord daca in noile conditii comanda ramane valabila.


4. Obligatiile Cumparatorului


Cumparatorul are obligatia de a respecta instructiunile producatorului legate de utilizarea oricaror Bunuri si Servicii, atat in ceea ce priveste depozitarea acestora, manipularea acestora si folosirea acestora.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,2% pe zi din suma datorata.

Pentru stabilirea oricaror aspecte suplimentare, pentru sugestii si reclamatii, puteti contacta telefonic sau prin e-mail personalul nostru prin reprezentantul Maria Lichtenberg,

tel. 0723 152 930 de luni pana vineri, in intervalul orar 9:00 – 18:00,

sau prin e-mail la adresa maria.lichtenberg@dentcafe.com5. Facturarea si plata Bunurilor si / sau Serviciilor


Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Ca modalitati de plata va punem la dispozitie urmatoarele optiuni: 

- Plata numerar sau ramburs la curier
- Ordin de plata 


6. Conditiile de livrare si transport

Livrarea se face prin agentii Dent Cafe SRL sau prin firma de curierat Fan Courier.

Livrarile sunt gratuite pentru pachete de pana intr-un kilogram cu valoare minima de 300 ron, in aria de acoperire a firmei de curierat. Lista localitatilor pentru care nu se percep kilometri suplimentari de catre Fan Courier este aici.
Pentru valori mai mici de 300 ron sau pentru pachete care depasesc volumetric un kilogram, pretul transportului va fi comunicat telefonic in functie de valoarea pachetului, volumul si greutatea acestuia.

Va rugam sa verificati la primire produsele livrate si integritatea acestora, formuland eventualele reclamatii in prezenta curierului si inainte de a semna pentru primirea coletului.

Termenul de livrare obisnuit al produselor cumparate de pe site-ul nostru se incadreaza intre 24 si 72 ore  din momentul inregistrarii si confirmarii comenzii, fara a lua in calcul zilele libere - sambata, duminica si sarbatorile legale.  In conditii speciale, timpul de livrare poate fi depasit, situatie in care veti fi contactat de catre personalul Dent Cafe SRL pentru detalii suplimentare.

In afara de cazul unei intelegeri speciale intre Vanzator si Cumparator, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile livrate/efectuate in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern sau reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei si in Uniunea Europeana.


7. Acceptarea


Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.8. Garantiile


Toate produsele comercializate de catre SC DENT CAFE SRL, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor 
Lege nr. 449/2003. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
Atunci cand este cazul, veti primi la livrare pentru fiecare produs care beneficiaza de garantie un certificat de garantie.
Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa SC DENT CAFE SRL. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Puteti solicita returul de produse pentru urmatoarele situatii:

a.       Produse care nu sunt conforme cu specificatiile de pe site

Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de firma noastra. Toate fotografiile de pe website sunt afisate cu titlu de prezentare

b.      Colete ce prezinta deteriorari

Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor.

c.       Produse ce v-au fost livrate gresit

Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat va rugam sa semnalati cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de societatea noastra.

d.      Produse nefunctionale in primele 72 de ore de la receptie

Daca produsul primit este nefunctional in primele 72 de ore de la receptia efectiva,  ridicarea de la sediul societatii noastre sau receptia la sediul dumneavoastra prin curier - puteti reclama acest lucru si solicita returnarea produsului in acest termen, in vederea inlocuirii cu un produs nou.

e.        Produse defecte in perioada de garantie

Produsele care prezinta defecte in perioada de garantie vor fi returnate  cu conditia prezentarii unui Certificat de Garantie emis de firma Dent Cafe SRL.  
Observatii: In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

Recomandam verificarea imediat dupa receptie a acestor produse si semnalarea in scris, in termen de 24 de ore, a tuturor deficientelor constatate.  

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:a. Aparatele care au fost montate, care au fost folosite si care prezinta urme de utilizare (zgarieturi, lovituri, urme vizibile de folosire, accesorii lipsa, etc.);
b. Produsul a fost adus pe "Comandă Specială" ("Comandă Specială" este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.);
c. Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat;
d. Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
e. Echipamentele de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;9. Transferul proprietatii


Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. 10. Raspunderea


Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.11. Dreptul de proprietate intelectuala (DPI)


Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator. 
Fotografiile au caracter informativ si nu constituie obligatie contractuala. 
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt realizate si concepute de SC DENT CAFE SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului. Continutul site-ului 
www.dentcafe.com - text si imagini - apartine firmei SC DENT CAFE SRL si este protejat prin dreptul de autor. 
Pentru sesizari referitor la o incalcare a dreptului de autor sesizata pe site, va punem la dispozitie adresa de email 
office@dentcafe.com   12. Confidentialitatea 


Dent Café SRL opereaza cu datele persoanelor juridice.

Protectia datelor cu caracter personal se face conform legii numarul 677, din 2001.

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Datele clientilor nu vor fi furnizate altor parti.

Conform conditiilor legale, Vanzatorul nu va dezvalui fara autorizare nici o informatie referitoare la Cumparator. Pe baza consimtamantului expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor prin oferirea de promotii, informatii, Dent Cafe SRL poate oferi astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre). Acest lucru va avea loc exclusiv in baza unor contracte de prestari servicii intre firma Dent Cafe SRL si firmele prin care se externalizeaza serviciile.


 13. Forta Majora


Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. 14. Legea aplicabila


Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.